Parcul Național Cheile Nerei Beușnița este situat în județul Caraș Severin, în sudul Munților Aninei. În interiorul parcului se poate ajunge astfel: Reșița – Oravița – Sasca Montana / Reșița – Oravița – Anina – Bozovici / Reșița – Anina – Bozovici /Bozovici – Sopotu Nou – Cărbunari
Cele mai frumoase obiective turistice de vizitat din Parcul Național Cheile Nerei
Cascada Beușnița și Cascada Bigăr concurează pentru cele mai frumoase cascade din țară și printre cele mai spectaculoase din lume. Fie că sunt surprinse de fotografi vara sau iarna, acestea oferă imagini de o frumusețe rară. Cascada Bigăr se formează după ce izbucul Bugăr iese la suprafață și străbate peștera cu același nume din Munții Aninei. Cascada Beușnița este formată din mai multe cascade mici și una mare cu o cădere de peste 30 metri, în amonte de Lacul Ochiului Bei.
Lacul Ochiul Bei – monument al naturii, situat la altitudinea de 310 metri. Apa din Lacul Ochiului Bei nu îngheață niciodată și este atât de curată încât păstrăvii pot fi observați înnotând în toată splendoarea lor. Lacul este poziționat în continuarea celor 3 cascade ale râului Beușnița.
Cheile Nerei reprezintă cele mai lungi, sălbatice și spectaculoase chei din România. Sunt poziționate în sud vestul țării în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Traseul este foarte divers din prisma formelor de relief: tuneluri, podețe, galerii suspendate, păduri virgine.
Lacul Dracului este situat în limita sudică a Parcului Național Cheile Nerei Beușnița. S-a format prin prăbușirea tavanului unei peșteri. Cu o adâncime maximă de 12 metri și o suprafață de 700mp este cel mai mare lac carstic din România. Culoarea lacului variază în funcție de culoarea cerului de la albastru la verzui și turcoaz.
Povestea mea din Cheile Nerei e aici.